MANTOLAMA
Dünya üzerinde ve ülkemizde de giderek artan doğal enerji kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması önplana çıkmıştır. Enerji kaynaklarının tükenmesine karşın tüm dünya devletleri enerji ihtiyaçlarını kontrol altına alma ve etkin kullanma arayışı içine girmişlerdir.Ülkemizde de enerjinin büyük bir kısmı binaların ısıtma, soğutma ve havalandırma işlemlerinde harcanmaktatır. Buna karşın enerji tasarrufu sağlamak amacıyla binaların ısınma, soğutma ve aydınlatma gibi işlemlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla harcanan enerji miktarını sınırlamak yani minimum seviyeye indirmek ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik önlemler almak zorunlu hale gelmiştir.Binalarda ısı kaybının önüne geçmek için gerçekleştirilen mantolama yöntemide bu önlemlerden birtanesidir.
Mantolama binalarda ısı kaybını minimuma indirmek için yapılan işlemdir. Binalardaki ısı konforunu sağlamak amacıyla cephelerin yalıtım sürekliliği sağlanarak ısı yalıtım levhaları ile kaplanması işlemidir. Kışın evlerdeki ısının dışarı çıkmasına ve soğuğun içeri girmesine engel olmak aynı zamanda yazın evlerdeki serin havanın dışarı çıkmasına ve sıcak havanın içeri girmesine engel olmak için binanın dış cepheden yalıtılmasına mantolama denir. Teknik anlamda ise mantolama farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı geçişini minimum seviyeye indirmektir.
Mantolama işlemini uygulamaya başlamadan önce binanın yüzeyi toz ve yağ gibi yapışmayı önleyici maddelerden arındırılır ve dış yüzey tamiri yapılır..Yedi aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle su basmaları su terazisi ile yerleştirilir. Ardından yalıtım levhaları yapıştırılır. Yapıştırılan levhalar kurudukdan sonra levhaların birleşim noktaları dübbellenir. Duvar yüzeyine kalın bir sıva alındıktan sonra file çekilir ve ardından ince sıva uygulanır. Sıvalar kuruduktan sonra yapılmak istenen dekoratif kaplama tek seferde uygulanır ve mantolama tamamlanır. Binalara uygulanan ve enerji tasarrufu sağlayan bu işlem 35-40 gün içerisinde tamamlanır.
Mantolama binaların yaz aylarında bunaltıcı sıcaktan, kış aylarında ise dondurucu soğuktan etkilenmemesini sağlar. Isı yalıtım levhaları duvar içinde yer alan demirlerin kar, yağmur ve rüzgar gibi olumsuz hava koşullarından koruyarak konutun ömrünü uzatır.Aynı zamanda konut içi ısı tasarrufu sağlar. Ayrıca rutubet, küf ve mantar oluşumunu engeller daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam sunar. Binaları depreme karşı korur. Isı yalıtımı yapılmış olan bir binada ısıtma ve soğutma için ayrılan bütçe yalıtım yapılmamış bir binaya oranla en az yüzde elli azalıyor. Yapı sektöründeki deneyiminin yanı sıra mantolamada da lider bir marka olma yolunda ilerleyen EGE GRUP MÜHENDİSLİK mantolamaya yönelik benzersiz hizmetler sunarken anyı zamanda yapılar için de güvenilir çözümler sunar. Ürünlerini sektöre faydalı ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sistem olarak oluşturmuştur. Firmamamız dış cephe mantolama, aliminyum kompozit cephe, kompakt laminant cephe, fibrecement cephe ve cam cephe kaplama alanında hizmet vermektedir.